448 Umsagnir
3.67
Tungumál
sænska
Flokkur
Skáldsögur
Lengd
16Klst. 22Mín

Kattöga

Höfundur: Margaret Atwood Lesari: Ingela Olsson Hljóðbók

Den snart femtioåriga konstnären Elaine Risley återkommer till sin hemstad Toronto för en retrospektiv utställning. Ett halvt liv tidigare flydde hon staden och ett omöjligt äktenskap. Men inte bara utställningen blir en tillbakablick. Hela hennes tidigare liv passerar revy. Vad hände med hennes plågoandar från skolan? Cordelia var den värsta av dem, men blev så småningom en förtrogen. Var hon den barnsliga ondskan personifierad?

Kattöga är en till synes enkel berättelse om en ung kvinnas väg till konstnärsskap och mognad. Men den spänner över bråddjup och ställer de svåra frågorna om ondskan.

Margaret Atwood har utkommit med mer än fyrtio romaner, diktsamlingar, noveller och essäer sedan debuten 1961. Hennes roman Tjänarinnans berättelser har blivit tv-serie, film, opera, teaterpjäs, balett och seriealbum. 2000 tilldelades Atwood Bookerpriset för Den blinde mördaren och 2012 utsågs hon till Companion of Literature av The Royal Society of Literature i London. Margaret är bosatt i Kanada.

© 2019 Norstedts (Hljóðbók) ISBN: 9789113092607 Titill á frummáli: Cat's Eye Þýðandi: Maria Ekman

Skoða meira af

Aðrir kunnu líka að meta...