Bibelens skrifter 06 - Josva Hør utdrag

Bibelens skrifter 06 - Josva

Bibelens skrifter 06 - Josva

Forfatter:
Bibelen
Innleser:
Frank Tangen
Lydbok

I denne lydboka kan du lytte til 'Josva' fra Det gamle testamentet, som er den 6. av Bibelens skrifter. Det gamle testamentets 39 skrifter kan deles inn i fire deler: Mosebøkene, De historiske bøkene, De poetiske bøkene og De profetiske bøkene. Denne lydboka hører til De historiske bøkene. 'Josva' omhandler israelittenes bosetning og gjerningene til Josva som er bokes hovedperson. Han blir presentert som Nuns sønn, som etter Moses' død ble satt til å føre Israel inn i det lovede land. I følge jødisk tradisjon var Josva også bokens forfatter, men boken forteller selv ikke noe om dette. Bibelen er ikke bare en enkelt bok, selv om den ofte fremstår som det. Den er et helt bibliotek, som rommer så mange som 66 skrifter. Av Bibelens 66 skrifter hører 39 til i Det gamle testamentet (GT), som også blir kalt Skriften, Tanak eller den hebraiske Bibel. De øvrige 27 skriftene utgjør Det nye testamentet (NT). Selve ordet 'Bibel' kommer av gresk biblia, som betyr 'bøker'. Bibelen som lydbok utgis av forlaget Kabb i samarbeid med Bibelselskapet, og er basert på Bibelselskapets oversettelse fra 2011.

Språk:
Norsk
Kategori:
Romaner

Produktdetaljer lydbok:

Forlag:
KABB
Utgitt:
2012-01-01
Spilletid:
2T
ISBN:
9788230603741

Populære bøker

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"