Moratorium Hør utdrag

Moratorium

Moratorium

Forfatter:
Monica Rehn
Innleser:
Thomas Hanzon
Lydbok
E-bok

Hyllad svensk thrillerdebut om makt, mord och mörka familjehemligheter.


»En makalös debut som tar andan ur en gång på gång« Agneta Norrgård


»Det här är sträckläsningsvarning. Skulle kunna bli en riktigt bra tv-serie. Rekommenderas varmt.« Sundsvalls tidning


»De senaste åren har Sverige fått flera nya bra deckarförfattare. En av de bästa heter Monica Rehn.« Borås tidning


En flicka brinner inne på ett scoutläger, medan ungdomsledarna David Bergman och Jonathan Sandberg simmar över sjön, fulla på vodka. Särskilt Jonathan lyckas aldrig bearbeta sina skuldkänslor. Han isolerar sig från världen, och träder in i mörkret.

Tio år senare är Jonathan Sandberg spårlöst försvunnen. David Bergmans liv har tagit en dramatisk vändning. Hans fru har lämnat honom och jobbet på advokatbyrån, där han var på väg att bli delägare, finns inte kvar. Han har dessutom blivit svindlad på pengar och har en stor skuld, en skuld som han omöjligt kan betala. När pappan till hans gamla ungdomskamrat söker upp honom och erbjuder honom det oväntade uppdraget att leta upp Jonathan mot en ansenlig summa pengar, har David inte råd att tacka nej. Så äger ett brutalt mord rum, och en avgrund öppnar sig. David tvingas gräva sig allt djupare in i familjen Sandbergs mörka, såriga historia och stegvis inser han att han själv kan vara mördarens nästa offer.

Moratorium är Monica Rehns hyllade debutroman. En thriller om makt och död, en berättelse om det otäcka svarta som döljer sig under ytan.


MONICA REHN, född och uppvuxen i Nynäshamn, är jurist med examen från Stockholms universitet. Under sin karriär har hon främst arbetat i oljebranschen, varav elva år som chefsjurist. Efter många år i Stockholm är hon nu bosatt i Bålsta.


»Monica Rehn ger trovärdighet åt sina rollfigurer ur kunskapen om mänskliga svagheter.« Ölandsbladet


»En riktigt tajt thriller som jag sträckläste.« Läsa och lyssna


»En lysande debut.« Bokkoll

Språk:
Svensk
Kategori:
Krim

Produktdetaljer lydbok:

Forlag:
Modernista
Utgitt:
2020-02-13
Spilletid:
13T 55M
ISBN:
9789178934362

Produktdetaljer e-bok:

Forlag:
Modernista
Utgitt:
2019-03-20
ISBN:
9789177817376

Populære bøker

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"