Provlyssna
Rejsen mod syd - Søren Flott

Rejsen mod syd

Rejsen mod syd

4,14 14 5 Författare: Søren Flott Uppläsare: Bjarne Mouridsen
Ljudbok.
E-bok.
Da udvandringsfeberen rasede i Danmark i anden halvdel af 1800-tallet, var USA den helt store magnet. Men over 15.000 danskere blevet tiltrukket af endnu mere eksotiske egne og slog sig ned i Sydamerika.

I "Rejsen mod Syd" tager Søren Flott læseren med til Argentina, som var danskernes foretrukne destination i det sydamerikanske, og fortæller historien om den såkaldte danskertrekant syd for hovedstaden Buenos Aires, hvor udvandrerne slog sig ned og skabte en danskerkoloni med danske forretninger, dansk skole og dansk kirke, så man kunne opretholde den danske kultur langt væk hjemmefra. Det betyder, at der i dag stadig tales dansk flere steder i Argentina, hvor der er 50.000 danske efterkommere.

"Rejsen mod Syd", der er blevet til via arkivresearch og interviews i Danmark og Argentina, beretter også om eventyrerne, der brød med den frodige pampa og rejste ind i junglen til El Dorado, hvor de drømte om rigdom.

Søren Flott (f. 1977) er journalist og har specialiseret sig i den fortællende journalistik. Han har en forkærlighed for fortællinger om almindelige mennesker med usædvanlige historier. Han har blandt andet udgivet bøgerne "Sønderjylland besat" om dagene under besættelsen i 1940, hvor linjerne mellem det danske flertal og det tyske mindretal blev skåret skarp op, og "Danmarks Titanic - Historien om den største danske skibskatastrofe" om det danske udvandrerskib S/S Norge, der i 1904 forliste vest for Skotland med kurs mod New York.
Språk: Danska Kategori: Historia Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2020-04-20
Längd: 10T 1min
ISBN: 9788726511789

Mer info om e-boken:

Förlag: Storyhouse
Utgiven: 2020-03-13
ISBN: 9788711984116
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje dag och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar gratis