Provlyssna
Trediveårskrigen - Dick Harrison

Trediveårskrigen

Trediveårskrigen

3,8 79 5 Författare: Dick Harrison Uppläsare: Morten Rønnelund
Ljudbok.
E-bok.
Trediveårskrigen er en af de værste katastrofer i Europas historie. En ufattelig brutal krig som lagde store dele af kontinentet øde og forandrede Europa for altid.

Det begyndte som en religiøs konflikt mellem den katolske kejser af Det tysk-romerske rige og hans undersåtter i det protestantiske fyrstendømme Böhmen, men udviklede sig snart til en krig om den europæiske magtbalance, hvor også besiddelser i Amerika, Afrika og Asien blev bragt ind i konflikten.

Krigen endte ved forhandlingsbordet i 1648. Freden i Westfalen regulererede religiøse, statsretslige og territorielle spørgsmål, og betragtes som starten på det moderne Europa med suveræne småstater. Det var også afslutningen på de religiøse krige, som havde hjemsøgt det europæiske kontinentet siden Reformationen.

I Dick Harrisons stort anlagte og velskrevne Trediveårskrigen fortælles krigens historie ved hjælp af et rigt kildemateriale i form af blandt andet breve og dagbøger af de fodfolk, ryttere, nonner, bønder, skomagere samt konger og kardinaler, som oplevede den. Også Christian 4’s rolle i krigen bliver fyldigt beskrevet.
Språk: Danska Kategori: Historia Översättare: Poul Henrik Westh

Mer info om ljudboken:

Förlag: People'sPress
Utgiven: 2018-03-02
Längd: 19T 6min
ISBN: 9788772003078

Mer info om e-boken:

Förlag: People'sPress
Utgiven: 2018-03-02
ISBN: 9788772004662
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje dag och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 30 dagar gratis