Provlyssna
Kvinden, kætteren, kunstneren Karen Blixen - Else Brundbjerg

Kvinden, kætteren, kunstneren Karen Blixen

Kvinden, kætteren, kunstneren Karen Blixen

0 0 5 Författare: Else Brundbjerg Inläsare: Chili Turéll
Finns som ljudbok.
Finns som e-bok.
"Da jeg for første gang stiftede bekendtskab med Karen Blixens forfatterskab i "Syv fantastiske fortællinger", bevægede og fascinerede det mig. Fortællingerne var underholdende, de indeholdt dejlige beskrivelser af naturen, de skildrede forskellige miljøer og mennesker, men samtidig følte jeg, at det var ikke hele sandheden om denne digtning, den gemte på langt mere.

Det blev en udfordring, der var svær at slippe, og det blev til mange genlæsninger, hvor en dybere forståelse kom frem. Der ulmede et oprør og en provokation under den poetiske og beherskede stil, men det blev skildret med en varm og medvidende humor, der røbede en utrolig indsigt i den menneskelige natur."

Karen Blixen er en af Danmarks største forfattere nogensinde, og hendes forfatterskab er ligesom myten om hende fyldt med skjulte dybder og forskellige tolkningsmuligheder. Med udgangspunkt i Karen Blixens litterære værker skaber Else Brundbjerg en forståelse af de overordnede begreber i Karen Blixens digteriske univers og udfordrer endvidere den kultdyrkelse, der har eksisteret omkring forfatteren i mange år.

"Det er en smuk og nænsom bog, fuld af kærlig forståelse af et kompliceret forfatterskab. Det giver lyst til at læse Blixen igen." – Aktuelt

"Med imponerende indlevelse og kombinationserindring væves en skildring op af det store forfatterskab med et passende islæt af biografisk materiale fra breve og artikler. Bogen færdes med kenderens ubesværede glæde og smittende oplagthed på fortællerens vidtstrakte savanne, uden ejermine, frit overladende læseren at danne sit personlige billede af genstanden." – Information

"En bred og bæredygtig orientering i forfatterskabet. En solid og indsigtsfuld bog ikke mindst egnet for de mange, som gerne vil have en vejviser i Karen Blixens eksistentielle kunstneriske univers." – Jyllands-Posten

Else Brundbjerg (1916-2008) var en dansk forfatter og litteraturkyndig. Hun beskæftigede sig i mange år med Karen Blixens forfatterskab og holdt en lang række foredrag om hende. I 1985 udgav hun den anmelderoste bog "Kvinden, kætteren, kunstneren Karen Blixen", som sidenhen er blevet genoptrykt flere gange.
Språk: Danska Kategori: Biografier Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2020-05-27
Längd: 10T 52min
ISBN: 9788726316407

Mer info om e-boken:

Förlag: SAGA Egmont
Utgiven: 2020-05-29
ISBN: 9788726316247
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje vecka och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 30 dagar gratis