Provlyssna
Dagligliv i 1800-tallets Jylland - Evald Tang Kristensen

Dagligliv i 1800-tallets Jylland

Dagligliv i 1800-tallets Jylland

3.67 18 5 Författare: Evald Tang Kristensen Inläsare: Kjeld Høegh
Finns som ljudbok.
Evald Tang Kristensen (1843-1920) er berømt for sine enorme indsamlinger af mundtligt traditionsstof, men ved siden af sin folkloristiske virksomhed skrev han mange kulturhistoriske artikler i samleværker, julebøger og aviser. Mange af disse værker burde for længst være hentet frem i lyset. I bogen har Palle O. Christiansen nu samlet og præsenteret et karakteristisk udvalg, der tilsammen tegner et smukt portræt af dagliglivet i 1800-tallets Jylland. Ingen andre steder i Danmark er det gamle landskab så grundlæggende forandret gennem opdyrkning, levende hegn og nye plantager. Og livet i 1800-tallets Jylland var også meget anderledes, end de fleste i dag kan forestille sig. Mange mennesker har skrevet om forholdene, men ingen steder får vi mere at vide om den forsvundne tilværelse end hos Tang Kristensen, der skrev ud fra stof, han havde indsamlet blandt folk i gårde og hytter.
Om nogen kendte han til tilværelsen blandt almindelige mennesker i særligt Midt- og Nordjylland, og denne nærhed lyser ud af alle hans fremstillinger.
De behandlede emner er blandt andet: Tilværelsen på den jyske hede, studehandelen, almuelivet, kæltringerne og deres gerninger samt “hedenske” varsler i juletiden. Alle bringer de en for længst glemt tid til live.

Jylland, dagligliv, folkekultur, almuen, 1800-1899
Språk: Danska Kategori: Biografier Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Lytteratur
Utgiven: 2014-09-23
Längd: 6T 38M
ISBN: 9788771624410
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje vecka och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar fritt