Provlyssna
Kæft, trit og retning - Jørgen Røjel

Kæft, trit og retning

Kæft, trit og retning

4,17 76 5 Författare: Jørgen Røjel Inläsare: Kjeld Høegh
Ljudbok.
E-bok.
Jørgen Røjel var med i modstandsbevægelsen helt fra begyndelsen. Han mødte de første faldskærmsfolk og deltog i sabotageaktioner, mens det endnu var det officielle Danmark imod at gøre modstand mod nazisterne. Han samarbejdede også med den legendariske modstandsgruppe fra Hvidsten og var en af de seks mænd bag sprængningen af Langåbroerne i november 1943. De andre fem blev siden taget af tyskerne og henrettet. Røjel undslap.

Jørgen Røjels erindringer fra krigen er en nervepirrende historie fuld af sprængstofattentater, ildkampe med Gestapo-soldater og mirakuløse flugtaktioner. Det hele fortalt åbenhjertigt, usentimentalt – og med bid. Røjel var en mand af både mod og meninger, og efter befrielsen lagde han ikke skjul på sin foragt for det officielle Danmarks mummespil i Europas mørkeste stund.
Språk: Danska Kategori: Biografier Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Lytteratur
Utgiven: 2015-05-20
Längd: 8T 35min
ISBN: 9788771627701

Mer info om e-boken:

Förlag: People'sPress
Utgiven: 2015-02-03
ISBN: 9788771375916
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje dag och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar gratis