Provlyssna
Svend Staal-gruppen - Erland Leth Pedersen, Niels-Birger Danielsen

Svend Staal-gruppen

Svend Staal-gruppen

3,8 30 5 Författare: Erland Leth Pedersen, Niels-Birger Danielsen Inläsare: Steen Heinsen
Ljudbok.
E-bok.
De var trænet i at efterforske og skaffe informationer. Og det var, hvad de gjorde – i tyskernes tjeneste. Svend Staal-gruppen opererede under besættelsen og bestod af danske politifolk med et klart nazistisk tilhørsforhold. Gruppen var aktiv både før og efter september 1944, hvor politiet blev interneret, og Danmark stod uden politi.
Drivkraften i gruppen var politibetjent Poul Otto Ditlev Nielsen, der brugte dæknavnet Svend Staal. De omkring 30 medlemmer af gruppen brugte ofte andre navne og arbejdede i det hele taget i største diskretion. Den store majoritet af danske politibetjente nærede nemlig ingen sympati med den tyske besættelsesmagt, så der blev set skævt til kolleger, man ikke kunne stole på.
I den politiløse tid skærpedes modsætningerne, og flere medlemmer af Svend Staal-gruppen blev likvideret af modstandsbevægelsen. Det gjaldt også gruppens leder, Hipo-chefen Erik V. Pedersen, der blev skudt på vej til arbejde på Politigården i København i april 1945.
Svend Staal-gruppen er skrevet i et samarbejde mellem Niels-Birger Danielsen, journalist og historiker, og Erland Leth Pedersen, kriminalassistent ved Københavns Politi og amatørhistoriker.
Språk: Danska Kategori: Historia Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2018-03-21
Längd: 11T 31min
ISBN: 9788711961827

Mer info om e-boken:

Förlag: Nyt DPIF
Utgiven: 2017-09-18
ISBN: 9788771189322
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje dag och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar gratis