Provlyssna
Fanden tage i morgen - Thomas Oldrup

Fanden tage i morgen

Fanden tage i morgen

2.0 1 5 Författare: Thomas Oldrup Inläsare: Henrik Mikaelsen
Finns som ljudbok.
Da generationen, der var unge under besættelsen, blev søde, skrøbelige bedsteforældre, kunne vi ikke få os selv til at spørge dem, om de også huskede at elske, feste og føle dengang. Besættelsen 1940-1945 er gået over i historien som de fem forbandede år, en tid præget af vareknaphed, mørke, dårlig hygiejne og angsten for morgendagen. Ikke desto mindre er det et faktum, at der var babyboom under besættelsen, at kønssygdomme florerede, og at der blev udgivet en masse frække bøger og blade. Piger faldt for de tyske besættere og igen for de engelske befriere, modstandsmænd mærkede safterne stige i takt med spændingen, græsenker hyggede sig, så godt de kunne, unge prøvede grænser af, prostituerede havde kronede dage ...

FANDEN TAGE I MORGEN er den første samlede fremstilling af, hvordan besættelsen prægede danskernes sexliv – hvad der foregik i de små hjem bag mørklægningsgardinerne, på slagmarken, i lægens konsultation, i nattelivet og så videre.

THOMAS OLDRUP (f. 1976) er cand.mag. i historie fra Københavns Universitet.

Skrev speciale om sex i 1700-tallet og har siden især beskæftiget sig

med seksualitet i et historisk perspektiv. Han har skrevet mange artikler, lavet radio og holdt foredrag. Siden 2008 har han været dansk redaktør for

det populærhistoriske magasin Alt om Historie. Thomas har både et faglitterært og et skønlitterært forfatterskab bag sig.
Språk: Danska Kategori: Historia Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2018-05-02
Längd: 7T 45M
ISBN: 9788726027945
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje vecka och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 30 dagar gratis