Magtens forblændelse - Kaare R. Skou

Magtens forblændelse

Författare: Kaare R. Skou
Inläsare: Thomas Haugaard
Format: Finns som ljudbok & Finns som e-bok
Prova Storytel

Magtens forblændelse

Författare: Kaare R. Skou
Inläsare: Thomas Haugaard
Format: Finns som ljudbok & Finns som e-bok
10T 18min
Danska
3,94
Da PETER ADLER ALBERTIS svindel var gjort op, stod der helt nøjagtigt 14.462.268 kroner og 29 øre i anklageskriftet. Danmarks justitsminister indtil 1908 faldt fra magtens tinde og kunne nu se frem til flere år i tugthus.

Svindlen startede lang tid før, ALBERTI blev justitsminister. Via sin fars netværk, sin funktion som formand for Den Sjællandske Bondestands Sparekasse og leder af Smøreeksportforeningen havde Alberti nem adgang til penge – penge, der ikke var hans, men blev brugt, som om de var. Ugennemsigtige regnskaber, økonomisk urent trav, risikable handler med sydafrikanske guldaktier og suspekte boligspekulationer i København var indbegrebet af Alberti. Mistanker og beskyldninger klæbede til ham.

ALBERTI blev trods alt dette valgt ind i Folketinget og senere justitsminister under Venstres første statsminister J.C. Christensen. Alberti var en handlekraftig politiker, var med til at bringe dansk politik ud af stilstanden, men var også en populistisk opportunist og kompromisløst brutal over for den kritiske presse og sine politiske modstandere.

I årene som justitsminister blev ALBERTI mere og mere forblændet af sin egen magtfuldhed og fortsatte svindlen, der tog til i styrke. Lige indtil presset på ham blev for voldsomt, afsløringerne kom for tæt på, og han meldte sig selv til politiet.
Mer info om ljudboken:
Utgiven: 2016-12-01
ISBN: 9788771804102
Mer info om e-boken:
Utgiven: 2016-09-15
ISBN: 9788771801927
10T 18min
Danska
3,94
Kategori: Biografier

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje dag och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar gratis