Sagn

4 1 5 Författare: Holger Drachmann
E-bok.
De folkelige, billedrige sagn skrevet på et rytmisk prosa skaber sagnskikkelser, der vokser ud af den mytiske atmosfære med al deres gådefuldhed og tryllemagt.

"Sagn" indeholder sagnene "Syndflodssagn", "Vandenes datter" og "Troldtøj".

Holger Drachmann, 1846-1908, dansk maler og forfatter med et yderst omfattende og alsidigt virke, som blev til i sammenhæng med et rastløst og broget livsforløb, der ofte bragte ham i offentlighedens søgelys. Ud over diverse litterære værker talte produktionen både teaterstykker og journalistik, illustrationer og malerier. Han betragtedes som en af Det Moderne Gennembruds ledende mænd. Dog karakteriserede den samtidige Georg Brandes med en slet skjult kritik Drachmanns litterære arbejde som "flyvesandsagtige", idet det på sin vis var uden de store faste standpunkter. Holger Drachmann kritiserede på sin side i stigende grad det moderne gennembruds radikalisme, hvilket førte til et brud med Brandes-kredsen og en flirt med mere konservative kredse. I individualismens navn og muligvis på baggrund af den ofte rodløse livsstil kom det senere til et opgør med det borgerskab, der havde forskrevet sig til materialismen og samfundets vedtagne normer.
Drachmann udviklede i sit forfatterskab en moderne, impressionistisk stil i en levende skildring af storbyens liv.
Språk: Danska Kategori: Fantasy & SciFi Översättare:

Mer info om e-boken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2017-01-12
ISBN: 9788711624555
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje dag och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar gratis