Den kvindesky prins - Christian Winther

Den kvindesky prins

Den kvindesky prins

1.0 1 5 Författare: Christian Winther
Finns som e-bok.
En gammel konge håber så inderligt, at hans eneste søn snart vil gifte sig og skænke riget en arving. Men prinsen er kvindesky, og ligegyldigt hvor mange smukke prinsesser, kongen præsenterer ham for, vil han ikke vide af nogen af dem. En dag forliser prinsens skib, og en gammel fisker redder ham fra at drukne. Fiskeren og prinsen bytter tøj, og nu vandrer prinsen til byen for at få arbejde i kongens stald og leve som en almindelig mand uden kongelige forpligtelser. Måske er det lige netop det, der skal til for, at han kan møde den rigtige kvinde.

Christian Winther, 1796-1876, dansk digter. Winther blev uddannet teolog, men fik aldrig embede. I stedet fungerede han som huslærer i København og deltog igen i både studenter- og selskabslivet. Under en rejse i Italien formøblede han en stor arv, og de næste mange år efter hjemkomsten i 1831 var præget af forelskelser, pengemangel og en broget virksomhed som udgiver, redaktør, oversætter og forfatter. Med en karakteristisk inderlighed, metrisk smidighed og ironisk distance fandt Winther i poesien udtryk for kærlighedens mangeartede følelser, herunder også erotiske, og hans poetiske produktion var livslang og tog gerne udgangspunkt i egne følelser og liv. Med langdigtet "Hjortens Flugt" fra 1855 slog hans sin litterære succes, men privat var hans og hans families liv præget af uro.
Språk: Danska Kategori: Klassiker Översättare:

Mer info om e-boken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2019-09-13
ISBN: 9788726268065
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje vecka och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar fritt