Provlyssna
Petrea og skraldetøsen - Mette Finderup

Petrea og skraldetøsen

Petrea og skraldetøsen

4,41 17 5 Författare: Mette Finderup Uppläsare: Winni Ellegaard Nielsen
Ljudbok.
E-bok.
Petrea og hendes far er ankommet til Carlsens Tivoli, hvor Petreas far har fået arbejde. Til at starte med laver Petrea ikke det store. Hun vandrer lidt rundt i tivoliet og kigger på de mange spændende mennesker. Men så en dag møder hun pigen Lonnie, der er helt alene og lever af at tømme skraldespande og rense lokummer i tivoliet. De to piger bliver hurtigt venner, og Petrea går med det samme i gang med arbejdet på at skaffe en fair løn til Lonnie for hendes hårde arbejde.

Den danske forfatter Mette Finderup (f. 1968) er uddannet i litteraturhistorie ved Aarhus Universitet og har igennem det meste af sit liv arbejdet inden for litteraturens verden. Finderup har blandt andet arbejdet som redaktør for Bonniers Bogklubber og Gyldendals Børnebogklub, og hun fik sin litterære debut i 2005 med de to titler "Amirs amulet" og "Daniel fra B-klassen", der var en del af børnebogsserien "Sisse og Simone". 2005 var samtidig året, hvor Mette Finderup udgav bogen "Historier fra Valhal", der blev nomineret til Orlaprisen. Fem år senere, i 2010, blev Finderup mere end nomineret, da hun med bogen "Emmy – den fedeste sommer… or not" vandt Orlaprisen.

Mette Finderups serie "Petrea" består af seks bind og følger en ikke helt almindelig pige. Petrea er 12 år, bor midt på Nørrebro sammen med sin far, og er venner med et rockband. Lige indtil hendes far beslutter sig for at droppe tjansen som biologilærer og i stedet få job i et omrejsende cirkus. Pludselig får Petrea vendt op og ned på sin tilværelse, da hun vælger at tage med sin far i stedet for at bo hos sin afsindigt normale mor i Farum.
Språk: Danska Kategori: Barn Serie: P3A: 2 Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2013-10-18
Längd: 1T 44min
ISBN: 9788711342640

Mer info om e-boken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2017-12-19
ISBN: 9788711708781
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje dag och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar gratis