39 recensioner
4
Språk
Danska
Kategori
Barn
Längd
6T 13min

Amerika, Amerika

Författare: Torill Thorstad Hauger Uppläsare: Paul Becker Ljudbok och E-bok

Nytårsnat 1859 bliver Andreas spået, at han skal ud på en lang, lang rejse i det nye år. Hans bedstefar siger for sjov, at han sikkert skal helt til Amerika.

Endnu er der kun en enkelt fra dalen, som er rejst den lange vej, men alligevel vækker tanken om Amerika en drøm i Andreas – en drøm om at komme væk fra det fattige husmandssted i Gudbrandsdalen, hvor han i 15 år har levet med sult og fattigdom – uden udsigten til nogensinde at slippe ud af gælden og det hårde slid.

Så en nat beslutter han sig. Det er nu eller aldrig. Han sniger sig ind på den største gård i dalen og stjæler et kostbart guldur – nu er der ingen vej tilbage!

Den lange rejse er begyndt...

Torill Thorstad Hauge (1943-2014) blev født i bygden Trysil i Norge. Hun blev uddannet på Statens Håndværks- og Kunstindustriskole og studerede senere etnologi ved Oslo Universitet. Hun har skrevet en lang række populære historiske romaner blandt andre ungdomsromanerne "Den lange rejse" om en ung nordmand, der tager til USA for at gøre lykken og ender med at opleve den forfærdelige borgerkrig.

© 2018 Lindhardt og Ringhof (Ljudbok) ISBN: 9788726074369 © 2018 Lindhardt og Ringhof (E-bok) ISBN: 9788711738191 Översättare: Erik Egholm

Andra gillade också ...