274 Recensioner
4.04
Språk
Danska
Kategori
Biografier
Längd
2T 8min

Danske legender - Helle Virkner

Författare: Brian Dan Christensen Uppläsare: Morten Thunbo Ljudbok

"Helle Virkner – et portræt" er en del af serien "Danske legender", der introducerer en række af de mest kendte danske personligheder og deres betydning for danmarkshistorien.
Helle Virkner (1925-2009) var en dansk skuespiller, som fik sit store folkelige gennembrud med rollen som fru Olsen i tv-serien "Huset på Christianshavn". Senere gav rollen som skyggetanten Elisabeth Friis i "Matador" hende regulær stjernestatus, og danskerne elskede hendes karakters evne til at bære sorger og nederlag med værdighed.
Helle Virkner bar også privatlivets byrder uden at lade sig mærke udadtil. Fra 1959 til 1973 var hun gift med socialdemokraten Jens Otto Krag, der i disse år bestred posten som statsminister i to perioder. Hans notoriske utroskab var en offentlig hemmelighed, som også Helle Virkner kendte til, men hun vedblev at stå ham bi – selv efter deres skilsmisse. Sammen fik det celebre par en søn, der blev diagnosticeret med autisme, og en datter, der i midten af 20’erne fik konstateret sklerose. På trods af de åbenlyse udfordringer i livet bevarede Helle Virkner smilet i sine milde, brune øjne og sin insisteren på det gode indtil sin død.

Brian Dan Christensen (f. 1970) er en dansk forfatter, sangskriver, oversætter samt redaktør ved det litterære tidsskrift Standart. Han har både udgivet digtsamlinger og romaner og oversat bøger af blandt andre Garrison Keillor og Norman Mailer. Brian Dan Christensen er født i Danmark, men har boet en årrække i San Fransisco.

© 2020 Lindhardt og Ringhof (Ljudbok) ISBN: 9788726691702

Upptäck mer av