Den dansende dæmon - beretning fra en ædru alkoholiker Provlyssna

Den dansende dæmon - beretning fra en ædru alkoholiker

Den dansende dæmon - beretning fra en ædru alkoholiker

Författare:
Ole Michelsen
Uppläsare:
Ole Michelsen
Ljudbok
E-bok

Der drikkes lystigt i det danske samfund, og det, som er en glæde for de mange, er et mareridt for dem, der udvikler sygdommen alkoholisme. Afhængigheden af alkohol kommer som en tyv om natten. Det er en både dæmonisk og demokratisk lidelse, som kan ramme hvor som helst og når som helst. Det er, som Ole Michelsen skriver, den eneste dødelige sygdom, som begynder morsomt. Den første fase er fest og farver og et ganske normalt udtryk for, at man deler det øvrige samfunds glæde ved alkohol som en næsten nødvendig ingrediens i danskernes måde at være sammen på.

En dag – og ingen ved hvornår – overtager alkoholen styringen, og så begynder den destruktive fase, hvor et liv smuldrer hurtigt eller langsomt.

Ole Michelsen har anbragt sig selv i bogens hovedrolle, mens de øvrige personer er fiktive. Han fortæller usminket og selvironisk om sin kamp for at blive helbredt, om sit smertefulde selvopgør og om, hvordan han fik sluttet fred med sin indre, altid alkoholkrævende dæmon.

"Nuanceret, rystende ærlig – og underholdende – bog" – Berlingske Tidende

"Den dansende dæmon må være enhver alkoholikers pligtlæsning – og en bibel for ægtefæller, venner, chefer og arbejdskammerater. Den viser, at det i mange tilfælde kan nytte."
– Holger Rupport, B.T.

"Jeg kan kun anbefale den. Den er yderst læseværdig. Livlig og hudløst ærlig."
– Peder Christoffersen, Ekstra Bladet

Språk:
Danska
Kategori:
Biografier

Mer info om ljudboken

Förlag:
Lindhardt og Ringhof
Utgiven:
2013-08-07
Längd:
7T 51min
ISBN:
9788711356753

Mer info om e-boken

Förlag:
Lindhardt og Ringhof
Utgiven:
2014-11-01
ISBN:
9788711320303

Liknande böcker