En falden engel

En falden engel

En falden engel

Författare:
Theodor Kallifatides
E-bok

Fortælleren i "En falden engel" er bosat i Sverige efter at have forladt sit land, Grækenland. Han er flygtet fra kærligheden til den gådefulde og lysende Maria, og fra venskabet med Andreas.
Tyve år senere kommer Andreas på et uventet besøg til Stockholm. Han er præget af det græske militærregimes fængsler og tortur, og hans krop og sjæl er sønderrevet.
De to venners møde varer en enkel nat, som bliver lang og afgørende. Fortiden blandes med nutiden. Og snart er ingen flugt længere mulig for fortælleren.
Alle spørgsmål stilles på spidsen.
Er det muligt at elske? Er det muligt at glemme? Er det muligt at være sand mod sig selv, mod andre eller mod sine idealer?

En falden engel er i sverige belønnet med Den Store Romanpris for 1981.

Theodor Kallifatides er en græskfødt svensk forfatter, der kom til Sverige i 1964. Her startede han som avisbud og opvasker samtidig med, at han læste filosofi på universitetet. Kallifatides har skrevet bøger i mere end 30 år, og har mange udgivelser bag sig.
Som emigrant har han oplevet sammenstødet mellem to kulturers værdinormer og livsopfattelse. Et bærende tema i Kallifatides forfatterskab er derfor emigrantens endeløse følelse af hjemløshed.
Ud over at være prisbelønnet forfatter er Kallifatides i dag en kendt, ivrig og respekteret samfundsdebattør og litteraturkritiker.
Han debuterede som lyriker i 1969. Gennembruddet kom med den selvbiografiske trebindsroman "Bønder og Herrer", som skildrer 2. Verdenskrig og den efterfølgende tragiske borgerkrig i Grækenland. Handlingen i romanen "Lysternes herre" er henlagt til antikkens Grækenland, og her modstilles mandlig, destruktiv krigslyst og kvindelig kærlighed og klogskab.
I de produktive år efter årtusindskiftet har han også udgivet tre anmelderroste romaner, der knytter an til krimigenren heriblandt "En simpel forbrydelse" og "Den sjette Passager".
Størstedelen af Kallifatides bøger er oversat til flere forskellige sprog, og han har vundet mange flotte priser.

Språk:
Danska
Kategori:
Romaner
Översättare:
Anne Marie Bjerg

Mer info om e-boken

Förlag:
Lindhardt og Ringhof
Utgiven:
2015-06-26
ISBN:
9788711441756

    Liknande böcker