93 Recensioner
4.2
Språk
Finska
Kategori
Spänningsromaner
Längd
16T

Firma

Författare: John Grisham Uppläsare: Markus Ilkka Uolevi Ljudbok och E-bok

Lakitrillerikuninkaan läpimurtoteos.

Miljoonia kappaleita myynyt, kahdesti filmatisoitu virstanpylväs jännityskirjallisuuden historiassa.

Kun älykäs ja kunnianhimoinen Mitch McDeere valmistuu Harvardin oikeustieteellisestä, kaikki ovet työelämään ovat avoinna. Hän valitsee veroasioihin erikoistuneen memphisläisen toimiston, mutta töiden alkaessa paljastuu järkyttävä uutinen: kaksi firman juristia on juuri kuollut onnettomuudessa. Pian työntäyteisiin päiviin tulee lisää mutkia, kun hämäräpuuhia epäilevä FBI haluaa sisäpiiritietoja Mitchiltä. Mitch tajuaa, että jollei hän suostu yhteistyöhön, FBI tuhoaa hänen uransa. Jos hän suostuu, hänen henkensä on vaarassa.

Yhdysvaltalainen John Grisham (s. 1955) on yksi maailman arvostetuimmista ja menestyneimmistä jännityskirjailijoista. Hän toimi vuosia asianajajana, ennen kuin antautui kokonaan kirjailijanuralle. Hänen läpimurtoteoksensa oli vuonna 1992 suomennettu Firma. Grishamin teosten keskeinen teema on oikeudenmukaisuus ja niissä taistellaan usein korruptiota ja ahneutta vastaan. Monet kirjoista on filmatisoitu ja niitä on käännetty kymmenille eri kielille.

© 2021 WSOY (Ljudbok) ISBN: 9789510458358 © 2021 WSOY (E-bok) ISBN: 9789510431207 Originaltitel: The Firm Översättare: Irmeli Ruuska

Upptäck mer av