50% RABATT I 4 MÅNADER Ta del av erbjudandet
271 Recensioner
4.26
Serie
Del 4 av 4
Språk
Danska
Kategori
Historia
Längd
1T 30min

Holocaust 4: Befrielse, afsløring og straf

Författare: Else Christensen, Troels Ussing, Alt Om Historie, Stine Overbye Uppläsare: Jesper Platz, Susanna Sommer Ljudbok

Holocaust bog 4: BEFRIELSE, AFSLØRING OG STRAF

I takt med at tyskerne blev slået tilbage, blev flere og flere kz-lejre befriet af allierede soldater. Et enormt oprydningsarbejde kunne nu begynde: De overlevende fanger skulle hjælpes tilbage til livet og forbryderne stilles for en dommer.

Om serien Holocaust: FORBRYDELSEN, VI ALDRIG MÅ GLEMME

De sovjetiske soldater troede ikke deres egne øjne, da de nåede til Auschwitz. De amerikanske og britiske tropper kunne heller ikke fatte de rædsler, der mødte dem bag pigtråden i koncentrationslejrene i Tyskland.
Endnu i dag virker holocaust som en uvirkelig begivenhed. Men det skete. For 75 år siden blev sløret for alvor løftet for nazisternes forbrydelser. I Auschwitz, der blev befriet 27. januar 1945, kunne flere tusind overlevende fanger fortælle om det Helvede på Jord, som lejren havde været. Andre steder talte bunker af lig, knogler og aske deres eget tydelige sprog. I alt blev omkring seks millioner jøder dræbt, ligesom mennesker med handicap, homoseksuelle og romaer også var ofre for den nazistiske udryddelsesstrategi. Fortællingerne her handler om holocaust. Her er historierne om de værste bødler og de mest berygtede koncentrationslejre. Men vigtigst af alt møder læserne en række af de skæbner, der mødte nazisternes effektive drabssystem. De kommende sider er ubehagelig læsning og ikke for sarte sjæle. Men fortællingerne er vigtige. Vi skylder ofrene at fortælle om rædslerne, ikke glemme forbrydelsen i al dens gruopvækkende omfang – og sammen sikre, at den aldrig vil gentage sig.

© 2020 Bonnier Publications International (Ljudbok) ISBN: 9788253542973

Upptäck mer av

Andra gillade också ...