103 Recensioner
3.91
Serie
Del 1 av 3
Språk
Finska
Kategori
Romaner
Längd
8T 34min

Joenjoen laulu

Författare: Päivi Alasalmi Uppläsare: Jani Karvinen, Hannamaija Nikander, Juhani Rajalin Ljudbok och E-bok

Joenjoen laulu on saamelaisten tarina, joka kurkottaa sukupolvien ja vuosisatojen yli.

Kun saamelaistyttö Soruia löytää haavoittuneen vihollisen, pirkkalaisen, hän päättää, että mies on hänelle annettu. Hän vie miehen kotaansa ja parantaa tämän. Kaukomieli on Soruiasta riippuvainen, ja heidän välilleen syntyy side, jota saamelaisyhteisö ei katso hyvällä. Soruia joutuu valitsemaan miehen ja omiensa välillä.

1800-luvulla saarnannut Lars Levi Laestadius, puoliksi saamelainen, puoliksi ruotsalainen, haluaa pelastaa Lapin ihmiset viinanpirulta. Hän kamppailee verenperintönsä kahtaalle vetävien voimien kanssa, samoin kuin kahden uskonnon välillä. Kautokeinon kapina herättää miestä riivaavan syyllisyydentunnon.
Sami Uddas pakenee elämänsä umpisolmuja ja palaa etelästä Inariin. Paikkaa ei tahdo löytyä kotipuolestakaan. Sami kohtaa nuoren, vakavan Ingan, joka taistelee inarinsaamen kielen puolesta. Sami rakastuu tyttöön, joka tuli hänen elämäänsä kuin ihmeen kautta. Mutta riittääkö se, jos mies ei tunne kuuluvansa mihinkään?
Joenjoen laulu on kipeä, kaunis ja maaginen romaani. Se näyttää, miten saamelainen kulttuuri ja kansa vähitellen tapetaan, kun ensin otetaan pois uskonto, sitten kieli ja elinkeinot. Kolmen koskettavan tarinan kautta se kasvaa kokonaisen kansan kohtalon kuvaukseksi.

© 2020 Gummerus (Ljudbok) ISBN: 9789512423170 © 2020 Gummerus (E-bok) ISBN: 9789512421152

Upptäck mer av

Andra gillade också ...