60 Recensioner
4
Serie
Del 5 av 6
Språk
Finska
Kategori
Unga vuxna
Längd
11T 11min

Kertomuksia Maamereltä

Författare: Ursula K. Le Guin Uppläsare: Hannamaija Nikander Ljudbok

Maameri... velhojen ja varjojen sirpaleinen saaristo... lohikäärmeiden ja labyrinttien sokkeloinen maailma

Saaristomeren arkistot ovat avautuneet! Kertomuksia Maamereltä sisältää viisi novellia, jotka laajentavat ja selittävät neljän aikaisemman Maameri-romaanin tapahtumia ja Saaristomeren mutkikasta maailmanjärjestystä.

Aloitusnovelli Jäljittäjä valaisee Roken velhokoulun perustamista. Tummaruusu ja Timantti puolestaan on klassinen rakkaustarina, joka olisi voinut sattua koska tahansa Maameren historiassa. Maan ytimet kertoo iäkkäästä velhosta, joka joutuu taltuttamaan maanjäristyksen. Tarinassa Yläsuolla tapaamme Gedin niinä vuosina, kun hän toimi Maameren arkkimaagina. Viimeinen kertomus, Sudenkorento, tapahtuu muutama vuosi Tehanun jälkeen ja toimii siltana Maameren tarinoiden kuudenteen osaan Toinen tuuli. Lisäksi Kertomuksia Maamereltä sisältää oikean aarteen kaikille Maameren maailmasta kiinnostuneille: kiehtovan tietopaketin saariston kansoista, kielistä, historiasta ja magiasta.

Ursula K. Le Guin (1929-2018) on maailman arvostetuimpia fantasia- ja scifikirjailijoita. Le Guinin syvää viisautta tihkuva Maameri-sarja on voittanut useita kirjallisuuspalkintoja, muun muassa National Book Awardin (Kaukaisin ranta) ja Nebula-palkinnon (Tehanu). Maameren tarinoita pidetään myös tärkeänä esikuvana J. K. Rowlingin Harry Potter -sarjalle.

© 2020 WSOY (Ljudbok) ISBN: 9789510463840 Originaltitel: Tales from Earthsea Översättare: Kristiina Rikman

Upptäck mer av

Andra gillade också ...