35 recensioner
4.09
Språk
Danska
Kategori
Unga vuxna
Längd
6T 36min

Rødhudernes land

Författare: Torill Thorstad Hauger Uppläsare: Paul Becker Ljudbok och E-bok

En blæsende solskinsdag i august 1860 stod et sejlskib ind mod Nordamerikas kyst. Skibet havde været mere end to måneder om at krydse Atlanten. Fra mastetoppen vajede det norske flag. I menneskemylderet på dækket stod en femtenårig dreng. Hans gråblå, spilende øjne fulgte intenst med i alt, hvad der foregik. Endelig var han ved rejsens mål. Han gentog hele tiden de få ord, han kunne på det nye sprog: All men are created equal – Alle mennesker er født lige. Ordene gav ham en styrke, en berusende følelse af frihed. Han havde lyst til at råbe, så højt han kunne: Her kommer jeg! Andreas Olavssøn fra Larsstua!

Husmandssønnen Andreas er stukket af fra sult og elendighed for at søge lykken i Amerika. Han har store planer og mange drømme, men da han først er kommet til Det nye Land, viser det sig hurtigt, at alt er helt, helt anderledes, end han havde forestillet sig. "Rødhudernes land" er anden del af Torill Thorstad Haugers ungdomsserie "Den lange rejse". Bøgerne kan læses i forlængelse af hinanden eller hver for sig.

Torill Thorstad Hauge (1943-2014) blev født i bygden Trysil i Norge. Hun blev uddannet på Statens Håndværks- og Kunstindustriskole og studerede senere etnologi ved Oslo Universitet. Hun har skrevet en lang række populære historiske romaner. I Danmark er hun særligt kendt for sin serie af historiske ungdomsromaner "Den lange rejse" om en ung nordmand, der tager til USA for at gøre lykken og ender med at opleve den forfærdelige borgerkrig.

© 2018 Lindhardt og Ringhof (Ljudbok) ISBN: 9788726074413 © 2018 Lindhardt og Ringhof (E-bok) ISBN: 9788711738184 Översättare: Erik Egholm

Andra gillade också ...