300 000+ stories Prova 30 dagar gratis Obegränsad tillgång Avsluta när du vill
Selvbiografi Provlyssna

Selvbiografi

Selvbiografi

Författare:
Benjamin Franklin
Uppläsare:
Ole Rabendorf
Ljudbok
E-bok

Som statsmand, videnskabsmand, opfinder og Founding Father står Benjamin Franklin som en central figur i Amerika og i oplysningstiden. Selvbiografi en er Franklins absolutte mesterværk og betragtes i dag som en klassiker i Verdenslitteraturhistorien.

Franklins selvbiografi blev egentlig skrevet til sønnen William og var ment som en guide til livet. Den er et livskraftigt vidnesbyrd om et unikt og begivenhedsrigt liv. Det er både fortællingen om en nations fødsel og en elementært spændende udviklingshistorie.

I 1723, som 17-årig, stikker den unge Benjamin Franklin af hjemmefra. Han havner i Philadelphia – bogstaveligt talt uden en øre på lommen. Her grundlægger han sit bogtrykkeri og avisen Pennsylvania Gazette og opbygger sin formue. Han er en rig mand før han når de 30. Dette er fortællingen om hans utrættelige arbejde både i forretningslivet og i samfundets tjeneste som politiker og opfinder.

Benjamin Franklin (1706-1790) selvlært journalist, forfatter, videnskabsmand, politiker, diplomat, revolutionsleder, universitetsgrundlægger, opfinder, Founding Father, bogtrykker, borgerretsforkæmper, statsmand, avisudgiver, biblioteksgrundlægger, brandværnsstifter, ambassadør, postmester, drageflyver, atlet, brevskriver, kemiker, humorist, filosof og Pennsylvanias præsident.

Språk:
Danska
Kategori:
Biografier
Översättare:
Andreas J. Pedersen

Mer info om ljudboken

Förlag:
Lytteratur
Utgiven:
2014-11-19
Längd:
10T 16min
ISBN:
9788771309188

Mer info om e-boken

Förlag:
Rosenkilde & Bahnhof
Utgiven:
2013-05-20
ISBN:
9788771283150

Liknande böcker