1 recensioner
3
Språk
Danska
Kategori
Unga vuxna

Tord Illugessøn

Författare: Torill Thorstad Hauger E-bok

"Tord vadede gennem det iskolde vand, til han nåede stedet, hvor Sigurd var steget i land. Han prøvede efter bedste evne at hidse sig op til det glødende had, som hans far altid svælgede i, men det eneste, han mærkede, var en vis spænding over, hvad der mon ville ske ved mødet med Sigurd. Han fulgte sporene efter den flygtende hen over sandet og ind mellem træerne. Luften var fugtig og varslede regn. I det fjerne, på den anden side af højdedragene, rullede tordenen. Tord løb, til han kom til en flad vold inde i skoven. Så med ét fik han øje på Sigurd. Højst ti spytlængder borte. Han stod foroverbøjet og hev efter vejret, men rettede sig op, da han hørte Tord komme."

Tord Illugessøn er høvdingesøn og hører til gudernes særlige udvalgt. Han drømmer om sit første vikingetogt, om spænding og eventyr, men samtidig gør det ham urolig og ilde tilpas. For han ved, at der hviler en tung pligt på hans skuldre – han skal slå Sigurd Jarlssøn ihjel, for hans slægt har ligget i strid med jarlens slægt gennem generationer. Men hvorfor kan Tord ikke mønstre det had, som hans far altid taler om?

Torill Thorstad Hauge (1943-2014) blev født i bygden Trysil i Norge. Hun blev uddannet på Statens Håndværks- og Kunstindustriskole og studerede senere etnologi ved Oslo Universitet. Hun har skrevet en lang række populære historiske romaner blandt andre ungdomsromanerne "Den lange rejse" om en ung nordmand, der tager til USA for at gøre lykken og ender med at opleve den forfærdelige borgerkrig.

© 2019 Lindhardt og Ringhof (E-bok) ISBN: 9788711953693 Översättare: Erik Egholm

Upptäck mer av

Andra gillade också ...