Tord Illugessøn

Tord Illugessøn

Tord Illugessøn

E-bok

"Tord vadede gennem det iskolde vand, til han nåede stedet, hvor Sigurd var steget i land. Han prøvede efter bedste evne at hidse sig op til det glødende had, som hans far altid svælgede i, men det eneste, han mærkede, var en vis spænding over, hvad der mon ville ske ved mødet med Sigurd. Han fulgte sporene efter den flygtende hen over sandet og ind mellem træerne. Luften var fugtig og varslede regn. I det fjerne, på den anden side af højdedragene, rullede tordenen. Tord løb, til han kom til en flad vold inde i skoven. Så med ét fik han øje på Sigurd. Højst ti spytlængder borte. Han stod foroverbøjet og hev efter vejret, men rettede sig op, da han hørte Tord komme."

Tord Illugessøn er høvdingesøn og hører til gudernes særlige udvalgt. Han drømmer om sit første vikingetogt, om spænding og eventyr, men samtidig gør det ham urolig og ilde tilpas. For han ved, at der hviler en tung pligt på hans skuldre – han skal slå Sigurd Jarlssøn ihjel, for hans slægt har ligget i strid med jarlens slægt gennem generationer. Men hvorfor kan Tord ikke mønstre det had, som hans far altid taler om?

Torill Thorstad Hauge (1943-2014) blev født i bygden Trysil i Norge. Hun blev uddannet på Statens Håndværks- og Kunstindustriskole og studerede senere etnologi ved Oslo Universitet. Hun har skrevet en lang række populære historiske romaner blandt andre ungdomsromanerne "Den lange rejse" om en ung nordmand, der tager til USA for at gøre lykken og ender med at opleve den forfærdelige borgerkrig.

Språk:
Danska
Kategori:
Unga vuxna
Översättare:
Erik Egholm

Mer info om e-boken

Förlag:
Lindhardt og Ringhof
Utgiven:
2019-06-24
ISBN:
9788711953693

Liknande böcker

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"