776 Recensioner
4.52
Språk
Finska
Kategori
Biografier
Längd
11T 25min

Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta

Författare: Mikko With Uppläsare: Kalle Chydenius Ljudbok

Kolmen alaikäisen lapsen perusterveellä äidillä todetaan kuukauden sisällä kaksi eri syöpää. Miksi lapset luulevat syöpää koiranpennuksi? Perutaanko Kreikan matka? Voiko sytostaattikrapulassa imuroida? Täytyykö miehen lopettaa harrastukset? Saako seksiä ajatella? Milloin pääsee takaisin töihin? Mikä suunnistusrata kannattaa valita terminaalivaiheessa? Olisiko polttohautaus kiva? Paljonko vielä on aikaa?

Tiinan rinta- ja munasarjasyöpä diagnosoidaan syksyllä 2008. Pian hän alkaa kirjoittaa suosituksi nousevaa blogiaan Vasen rintani ja muuta sairasta. Leikkauksia ja hoitoja seuraa kaivattu arki, jonka uusiutuva tauti katkaisee. Perinteisten keinojen ohella kokeillaan uutta geenilääkettä. Syöpä tulee osaksi hyvää elämää aina viimeiseen päivään asti.

Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta on Tiinan miehen Mikon kirja. Tositarinaa kerrotaan kirjassa kaunistelematta sekä Tiinan että Mikon näkökulmasta kahdeksan vuoden ajan. Välillä naurattaa ja välillä itkettää. Lääkärinlausunnoista poimitut otteet tuovat mukaan myös hoitavan tahon näkemykset.

”Mikko Within kirja on erittäin koskettavaa – mutta paikoin myös
hyvin hauskaa luettavaa.”
– Me Naiset 11/2019

“”Mikko kertoo halunneensa kirjoittaa realistisesti kaikesta, elämästä syövän kanssa, peloista, iloista, mutta myös viimeisistä hetkistä.”
– Iltalehti 16.3.2019

"Aiheestaan huolimatta Within kirja on vetävää, jopa viihdyttävää (tuntuu erikoiselta sanoa näin, mutta lukiessaan myös viihtyy eikä kirjaa malttaisi lasketa käsistään) luettavaa"
– Lumiomena-kirjablogi

”Kirja sopii minusta kaikille, sillä se antaa niin paljon.”
– Kirjavinkit 6.6.2019

”Vaikka aihe on raskas ja tarina surullinen, kirjasta jää kuitenkin
häkellyttävän valoisa jälkimaku. ”
– Kirjojen keskellä 3.3.2019

”...vahvaa, kaunistelematonta ja leikittelevääkin kuvausta Within perheen arjesta, jossa syöpä on läsnä kahdeksan vuoden ajan. Kokonaisuudesta tulee koskettava tarina.”
– Kirjojen kuisketta 27.3.2019

© 2019 Myllylahti Oy (Ljudbok) ISBN: 9789523560642

Upptäck mer av