Nicht bewertet
0
Sprache
Schwedisch
Kategorie
Jugendliteratur

Ballongfararens morgon

Autor:in: Anita Eklund Lykull eBook

Det är med blandade känslor Nella vaknar upp dagen efter sitt studentfirande. Omtöcknad av den nya vardag som väntar, med all den ovisshet och egenansvar som vuxenlivet för med sig.

Under den händelserika sommar som följer tycks allt få en ny betydelse. Samtidigt som hon planerar en stor resa med bästa vännen Vanna och skaffar sitt första riktiga jobb måste hon hantera sin frånskilde far som super allt mer, en storebror som precis blivit dumpad av sin pojkvän och en lillasyster som mest ägnar tid åt sin häst.

Mitt i allt detta begår Nella misstaget en kväll ha ihop det med sin chef, en ursnygg skitstövel. Det får konsekvenser hon inte kunnat ana och ställer hennes nya tillvaro på sin spets...

Anita Eklund Lykull föddes 1942 och är en svensk författare av ungdomsromaner. Hon debuterade 1991 och har sedan dess skrivit en rad utvecklingsromaner med flickor i huvudrollen. Eklund Lykulls böcker är nästan alltid förlagda i Göteborg och utspelar sig i nutid. 2008 blev hon belönad med Kulla-Gulla-priset för sin litterära gärning, som kännetecknas av en journalistisk iakttagelse, fyndiga dialoger och förmågan att poetiskt skildra det vardagliga.

© 2020 SAGA Egmont (eBook) ISBN: 9788726411133

Entdecke mehr