Näyte
Hur ska det gå för Pinnebergs? - Hans Fallada

Hur ska det gå för Pinnebergs?

Hur ska det gå för Pinnebergs?

3.96 374 5 Kirjailija: Hans Fallada Lukija: Torsten Wahlund
Saatavilla äänikirjana.
Saatavilla e-kirjana.
Hur ska det gå för Pinnebergs? blev Hans Falladas stora genombrott som författare, och boken betraktas idag som en modern klassiker. Här skildras Weimarrepublikens sista dagar och nazisternas smygande maktövertagande. Det är berättelsen om ett ungt pars kamp mot arbetslöshet och inflation - en hyllning till den lilla människan och till kärlekens styrka i en tid av politisk osäkerhet och ekonomisk kollaps.

Johannes Pinneberg är bokhållare på en spannmålsfirma och senare expedit i en konfektionsaffär - han vet hur man fjäskar för kunder, han kan räkna och han tar sitt arbete på stort allvar. Men lönen är så låg att det knappt går att leva av den - att sätta ett barn till världen är otänkbart, nästan en katastrof. Men det är precis det som händer Johannes och hans "Lämmchen" (Emma).

Berättelsen om den unga familjens kamp är hjärtskärande och sorglig men också rolig. De tillhör det "lilla folket" som kämpar för att få råd med tak över huvudet och mat på bordet. De förstår inte vad som händer i samhället, de är inte politiskt intresserade, de är lättlurade och naiva, men skildras med kärlek och ömsinthet mot en underbart levande bakgrund av vänner, familj, arbetskollegor och småborgerlighet. Varje år sjunker de längre ner i fattigdom och utsatthet. Det är en brutal och grotesk tid.
Kieli: Ruotsi Kategoria: Romaanit Alkuperäisotsikko: Kleiner Mann - was nun? Kääntäjä: Aimée Delblanc

Lisätietoa äänikirjasta:

Julkaisija: Lind & Co
Julkaisuvuosi: 2014-09-11
Pituus: 12T 39M
ISBN: 9789174613278

Lisätietoa e-kirjasta:

Julkaisija: Lind & Co
Julkaisuvuosi: 2014-09-11
ISBN: 9789174613230
Kommentit

Lue mitä, missä ja milloin haluat – täysin omilla ehdoillasi

Lue kuten haluat! Lataa rajattomasti kirjoja offline-tilaan, lueskele useampaa yhtä aikaa, valitse ihastuttavia tarinoita lapsille tai kokeile kirjaa, jota et tiennyt haluavasi kuunnella. Äänikirjat ja e-kirjat antavat lukemiselle uusia ulottuvuuksia.

Kokeile ilmaiseksi 14 päivää