Näyte
Middagsmörker - Charlotte Cederlund

Middagsmörker

Middagsmörker

3.84 893 5 Kirjailija: Charlotte Cederlund Lukija: Sonja Lindblom
Saatavilla äänikirjana.
Idijärvi sameby ligger undangömd i de norrländska skogarna, långt bort från all civilisation. När sextonåriga Áilis pappa dör i cancer tvingas hon flytta dit för att bo tillsammans med sin morfar som hon aldrig tidigare träffat. Välkomnandet blir svalt och Áili känner sig som en främling bland snö och renar. Men så börjar mystiska saker hända i byn, saker som borde vara omöjliga och som bara kan förklaras med den magi som är direkt knuten till Áilis samiska arv. Snart är hon indragen i en flera hundra år gammal konflikt, en konflikt som riskerar att skada de hon bryr sig om. De få som finns kvar.

En välskriven debut av Charlotte Cederlund som bygger en spännande historia som grundar sig i samisk mytologi med inspiration av contemporary fantasy.
Kieli: Ruotsi Kategoria: Fantasia & scifi Sarja: Idijärvi-trilogin: 1 Kääntäjä:

Lisätietoa äänikirjasta:

Julkaisija: Storyside
Julkaisuvuosi: 2016-05-26
Pituus: 9T 4M
ISBN: 9789176136270
Kommentit

Lue mitä, missä ja milloin haluat – täysin omilla ehdoillasi

Lue kuten haluat! Lataa rajattomasti kirjoja offline-tilaan, lueskele useampaa yhtä aikaa, valitse ihastuttavia tarinoita lapsille tai kokeile kirjaa, jota et tiennyt haluavasi kuunnella. Äänikirjat ja e-kirjat antavat lukemiselle uusia ulottuvuuksia.

Kokeile ilmaiseksi 14 päivää