2 KUUKAUTTA -50% Lunasta tarjous
972 Arviot
4.06
Kieli
Ruotsi
Kategoria
Tietokirjallisuus
Pituus
8T 21M

Brittiska seriemördare - En studie i ondska

Kirjailija: Lone Theils Lukija: Vivian Cardinal Äänikirja ja E-kirja

Vad får en människa att mörda om och om igen? Beror det på ren ondska? Eller är det andra faktorer som spelar in? Och hur går jakten på en seriemördare till?

Den danska succéförfattaren Lone Theils har bott och arbetat som journalist i Storbritannien i 16 år. I den här boken tittar hon närmare på några av Storbritanniens mest ökända seriemördare. Här får vi stifta bekantskap med Ian Brady och Myra Hindley, som tillsammans dödade inte mindre än fem barn, Fred och Rose West, som tros ha mördat minst tolv personer, däribland sin egen dotter, Peter Sutcliffe, som kallades “The Yorkshire Ripper” och som dödade tretton kvinnor, nekrofilen Dennis Nilsen, som ströp och förgrep sig på tolv unga män och Harold Shipman, en av historiens värsta seriemördare som dömdes för femton mord, men som förmodligen dödade fler än 250 personer.

Lone Theils är journalist och författare och fick sitt genombrott i Sverige med “Flickorna på Englandsbåten”. Efter det har hon bland annat skrivit deckarserien “Hemkomsten – Saknad” för Storytel Original.

© 2020 Storytel Original (Äänikirja) ISBN: 9789180111096 © 2020 Storytel Original (E-kirja) ISBN: 9789180115087 Alkuperäisotsikko: Britiske seriemordere Kääntäjä: Hanna Svensson

Lisää tarinoita aiheesta

Saattaisit pitää myös näistä