KUUNTELE PUOLEEN HINTAAN! Lunasta tarjous
39 Arviot
3.26
Kieli
Ruotsi
Kategoria
Tietokirjallisuus
Pituus
4T 58M

De sa att det var mitt fel

Kirjailija: Ann Beskow, Eva Östebrant Lukija: Sofia Watts Äänikirja ja E-kirja

Eva är bara fyra år när hon blir utsatt för sexuella övergrepp av en granne. När hennes föräldrar får veta vad som har hänt ger de Eva hela skulden för att sedan aldrig tala om det igen. Genom hela uppväxten lever hon med skamkänslor.

Som vuxen hamnar Eva i en destruktiv relation där hon utsätts för misshandel, nya övergrepp och utvecklar en beroendeproblematik. Det är först när hon inser hur allting hänger samman som hon kan börja bearbeta sina trauman och ta sig ur sin utsatta situation.

"De sa att det var mitt fel" är Eva Östebrants personliga skildring av de övergrepp hon blev utsatt för som barn. Den visar på hur sexuella övergrepp i barndomen kan leda till förödande konsekvenser i vuxenlivet, behovet av att få prata om det som har skett och vikten av att förstå att det inte var ditt fel.

Eva Österbrant är beroendeterapeut och har arbetat både kommunalt och inom sjukvården med psykiska sjukdomar och beroendeproblematik. Hon har även grundat och drivit ett HVB-hem för utsatta kvinnor, och i Rise - Riksföreningen mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen är Eva verksam som stödkvinna.

Ann Beskow är en svensk författare av både romaner och facklitteratur.

© 2023 SAGA Egmont (Äänikirja) ISBN: 9788728544891 © 2023 SAGA Egmont (E-kirja) ISBN: 9788728544884

Lisää tarinoita aiheesta