59 Arviot
3.85
Kieli
Ruotsi
Kategoria
Tietokirjallisuus
Pituus
3T 54M

Jag vill dö med en ängel vid min sida

Kirjailija: Anita Lanz, Catarina Baldo Zagadou Lukija: Sofia Watts Äänikirja ja E-kirja

Kan man förbereda sig för att dö?
Måste döden göra ont?
Hur kan den som står bredvid ge själsligt stöd?
Och vad kan sjukvården bistå med?
Här berättar den svenska cancersjuksköterskan Anita Lanz om sina erfarenheter från åratals arbete på ett sjukhus i Schweiz dit patienter kommer för att dö med värdighet. Hon har också assisterat många döende patienter i hemmet.
I boken "Jag vill dö med en ängel vid min sida" följer vi några människors sista dagar. Vissa kunde se tillbaka på ett långt liv, för andra kom döden tidigt. För en del gick det fort, men oftast handlar döendet i dag om en utdragen process. Gemensamt för alla Anitas patienter är ändå att avslutet blev djupt meningsfullt.
I en uppföljande bok, "När slutet kommer vill jag bestämma själv", beskriver Anita Lanz mer om sin syn på liv och död och hur hon också bistått när en svårt sjuk människa valde att ta sitt eget liv på sina egna villkor.

Catarina Baldo Zagadou är en svensk författare som under sin författarkarriär skrivit ett flertal fackböcker, främst inom områdena psykologi och hälsa.

Anita Lanza är en svensk sjuksköterska och författare. Lanz har under flera år arbetat som "dödsmorska" på sjukhus i Schweiz där hon assisterat patienter nära döden.

© 2020 SAGA Egmont (Äänikirja) ISBN: 9788726691009 © 2019 SAGA Egmont (E-kirja) ISBN: 9788726210842

Lisää tarinoita aiheesta