4 KUUKAUTTA -50% Lunasta etu
105 Arviot
3.4
Kieli
Ruotsi
Kategoria
Romaanit
Pituus
4T 46M

Nu

Kirjailija: Lars Andersson Lukija: Lars Andersson Äänikirja ja E-kirja

Han har flyttat in i farbror Hasses hus (för andra gången) i februari 2020; i juni ser det plötsligt ut som om han har flyttat in i farbror Hasse. Tänker han, och skriver det till Nu, men raderar det från skärmen givetvis.

En fullkomligt obekant människa vid namn Nu Bergdahl har hört av sig med frågor kring ett uppsatsarbete. Dags då kanske att klara ut vissa saker. Men trasslet snarast tilltar när Sten Wadh, som är kulturarvsforskare med genusinriktning och halsstarrig samtidsskeptiker, ska veva in sina tankegångar och anfäktelser i coronans år. Hur hamnade han i kyrkofullmäktige på ett mandat för Sverigedemokraterna? Kan han få Nu att förstå det som hägrar i hans kommande projekt kring fiskekatalogen Napp och Nytt? Tvärs över staketet skymtar dessutom Bat Seba.

Lars Andersson räknas alltsedan 1970-talet som en av sin författargenerations främsta prosaister. Bland hans romaner finns Snöljus, Bikungskupan, Vattenorgeln, det tvådelade Värmlandseposet Ljus från ingenstans / De levandes land och de hittills två kriminalromanerna om Leonard Ringer.

© 2021 Bokförlaget Polaris (Äänikirja) ISBN: 9789177956648 © 2021 Bokförlaget Polaris (E-kirja) ISBN: 9789177955382

Lisää tarinoita aiheesta