2960 Arviot
3.85
Sarja
Osa 1 / 1
Kieli
Ruotsi
Kategoria
Dekkarit
Pituus
12T 15M

Svartfågel

Kirjailija: Frida Skybäck Lukija: Katarina Ewerlöf Äänikirja ja E-kirja

En kall vintermorgon jagas en ung kvinna ut på isen på Vombsjön där hon går igenom och drunknar. Hon är nyinflyttad i skånska Harlösa och ingen verkar veta vem hon är eller varför hon kommit dit. Polisutredaren Fredrika Storm, som är uppvuxen i den lilla byn, tar sig an fallet tillsammans med sin nya kollega Henry Calment. Men utredningen blir komplicerad när det visar sig att flera av spåren leder till mörka hemligheter i Fredrikas egen familjehistoria. Vad har den drunknade kvinnan för koppling till Tobias Falk som lämnade byn tjugo år tidigare, och hur hänger fallet samman med Fredrikas mamma som försvann spårlöst samma sommar?

Svartfågel är en stämningsfull kriminalroman som utspelar sig i kontrastrika Skåne och rör sig mellan Lunds fina kvarter och den utsatta glesbygden. Det är den första boken i en serie om utredarna Fredrika Storm och Henry Calment.

Frida Skybäck bor i Skåne med sin man och deras två barn. Hon har skrivit både historiska och samtida relationsromaner som sålt i hundratusentals exemplar bara i Sverige och nominerats till flera priser. Nu är hon aktuell med kriminalromanen Svartfågel.

© 2022 Bokförlaget Polaris (Äänikirja) ISBN: 9789177957706 © 2022 Bokförlaget Polaris (E-kirja) ISBN: 9789177957713

Lisää tarinoita aiheesta