Provlyssna
Vikingernes helte - Niels Saxtorph

Vikingernes helte

Vikingernes helte

3,59 78 5 Författare: Niels Saxtorph Inläsare: Jesper Bøllehuus
Ljudbok.
E-bok.
Gudedigte, heltesagn og familiesagaer er en stor del af vores nordiske kulturarv. Det er de ældste fortællinger, vi har. I dem møder vi de nordiske guder og helte, hvis historie står imellem sagn og virkelighed. Heltene er ofte sagnkonger, som er beskrevet, flere hundrede år efter de levede. En af de mest kendte, Regnar Lodbrog, som angiveligt levede i 800-tallet, har også fået nyt liv i den populære tv-serie "Vikings".

Sagnene om de nordiske guder og helte er levende og farverige beretninger om elskov og død, tapperhed og svaghed. De er blevet fortalt og genfortalt, læst og genlæst gennem generationer. Her er udvalgt 28 af de bedste sagn – fra Jordens skabelse til Ragnarok, om guderne Tor og Odin, Loke og Balder og helten Regnar Lodbrog og hans sønner.

Niels Saxtorph (1923-2001) var magister i historie og lektor ved Københavns Universitet. Han var endvidere en populær foredragsholder ved Folkeuniversiteterne rundt om i Danmark og har blandt andet udgivet bogen "Jeg ser på kalkmalerier".

Jeanette Varberg (f. 1978) er arkæolog og museumsinspektør på Moesgård Museum. Hun har blandt andet skrevet bogen "Fortidens slagmarker" og har modtaget DR‘s formidlingspris, Rosenkjærprisen.
Språk: Danska Kategori: Fantasy & SciFi Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2017-04-26
Längd: 10T 22min
ISBN: 9788711780732

Mer info om e-boken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2017-04-25
ISBN: 9788711738351
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje dag och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar gratis