Provlyssna
Mirjams flugt - Christoffer Rosenløv Stig Christensen

Mirjams flugt

Mirjams flugt

4,15 48 5 Författare: Christoffer Rosenløv Stig Christensen Uppläsare: Liselotte Krogager
Ljudbok.
MIRJAM JURKOFSKY er jøde og var 16 år, da Hitlers tropper i 1941 stormede ind i Rusland og Baltikum og angreb hendes landsby. Mirjam overkom flere år med sult, sygdom og systematiske massehenrettelser i en ghetto i Litauen og i den berygtede koncentrationslejr Stutthof i det besatte Polen, men hun mistede næsten hele sin familie under Holocaust. På mirakuløs vis lykkedes det Mirjam og hendes to år ældre søster Luba at flygte, og takket være snilde og søstersammenhold overlevede pigerne krigens sidste måneder blandt fjender - på flugt i et Europa i opløsning.

´Danmark gav mig livet tilbage´, siger Mirjam ofte. I dag bor hun på Østerbro i København og er blevet mor, mormor og oldemor.

Mirjams flugt er et vigtigt vidnesbyrd om uafrystelige forbrydelser mod mennesker, men også om næstekærlighed, håb og sammenhold.

Mirjam Jurkofsky (f, 1925), den 2, verdenskrig, jøder, jødeforfølgelse, holocaust, nazisme, flugt, historie, 1940-1949, Polen, Litauen
Språk: Danska Kategori: Biografier Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Lytteratur
Utgiven: 2015-04-22
Längd: 6T 41min
ISBN: 9788771627329
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje dag och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar gratis