Provlyssna
Slægten - Gustav Wied

Slægten

Slægten

3.0 1 5 Författare: Gustav Wied Inläsare: Søren Elung Jensen
Finns som ljudbok.
Helmuth, en fedladen baron, overtager efter sin hasardspillende fars død familieejendommen. Ejendommen er delvis en ruin da flere bygninger er revet ned for at sælge det som sælges kan. Helmuth gifter sig dog til penge med Alvilda, et overklasseløg fra København. Med hendes entré forværrer kun den økonomiske situation og ender med en regulær tragedie.

Gustav Wied er ubarmhjertig og forvandler historien til sjov satire, hvor enhver sætning har en munter undertone. En ganske morsom og underholdende lydbog hele vejen.

Wied har styr på alle de historiske detaljer og ”Slægten” er også interessant bekendtskab rent kulturhistorisk. Man følger bl.a. politiske diskussioner i forsamlingshuset og det drøje høstarbejde i marken.
Og en anden markant personlighed i fortællingen er den dameglade præst, Adolf, som stort set er far til alle børn i sognet. Når de unge piger snupper en svømmetur, lurer præsten fra klitterne. I en central scene afsværger Adolf ligefrem selve Herren, mens den måbende menighed desperat forsøger at bremse den gale prædikant.

Rækkefølge
Slægten (1) 1898
Fædrene æde druer (2) 1908
Språk: Danska Kategori: Romaner Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Lytteratur
Utgiven: 2016-04-21
Längd: 7T 56M
ISBN: 9788771629910
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje vecka och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar fritt