Jens Glob Den Hårde - en historisk roman fra det 13. aarhundrede

Jens Glob Den Hårde - en historisk roman fra det 13. aarhundrede

Jens Glob Den Hårde - en historisk roman fra det 13. aarhundrede

Rafbók

Historien om den unge mand Jens Glob – der ifølge overleveringen en vinternat i 1260 dræbte Biskob Oluff i Hvidbjerg Kirke – er udgangspunktet for H.F. Ewalds roman. Fortællingen tager os med tilbage til 1200-tallets Jylland, hvor livet en dag pludselig forandrer sig drastisk for den unge adelige Jens Grob – hans far dør og efterlader hans mor som enke. Jens er, som det var almindeligt for adlens sønner, sendt til udlandet for at studere. Men da Biskob Oluff forsøger at fravriste moderen familiens jordbesiddelser, tager Jens Glob affære i en grad, der for eftertiden giver ham tilnavnet "den Hårde". I H.F. Ewalds roman bliver den unge mand Jens Globs skæbne vækket til live.

Herman Frederik Ewald (1821-1908) var en dansk forfatter, der blandt andet skrev en lang række historiske romaner. Han udgav blandt andet romanen "Svenskerne på Kronborg" i 1867 efter et ophold i Helsingør og vandt ligeledes stor anerkendelse for sine sociale romaner. H.F. Ewald er far til forfatterne Theodor og Carl Ewald.

Tungumál:
danska
Flokkur:
Skáldsögur

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi:
Lindhardt og Ringhof
Útgefið:
2019-10-25
ISBN:
9788726110562

  Svipaðar bækur

  Hitta storyn som passar just dig

  Henrik Karlsson

  "Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

  Birgitta Johansson

  "Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

  Birgitta Lindh

  "Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"