Mor prøvede - Jens Lapidus

Mor prøvede

Mor prøvede

4 2 5 Höfundur: Jens Lapidus
Rafbók.
I tolv fortællinger møder vi personerne fra Jens Lapidus’ Stockholm Noir-verden. Javier, Jorge, Ratko, Radovan, Natalie – alle har deres egen historie.
Men her er også nye sider af Lapidus’ forfatterskab, hvor den enkelte begivenhed, den udpenslede erindring, den fortættede scene får sin særlige ladning. Ikke mindst det moralske aspekt af forbrydelsen er i fokus. Hvordan forklarer en forsvarsadvokat, at han må gøre sit bedste, hver gang han forsvarer en forbryder, hvor modbydelig forbrydelsen end er? Hvordan ser livet ud efter ti år i fængsel? Hvordan lever man som pårørende til en søn eller bror, der er i fængsel?
Selv om formen er ny, er stemmen den samme, det skarpe blik for løgne og selvbedrag, og sansen for både det tragiske og det komiske i en verden af store egoer, alt for mange våben og et uudslukkeligt behov for cash.

"En række fremragende fortællinger om forbrydernes underverden.
Alt for Damerne ★★★★★

… Jens Lapidus’ bøger [...] formår at træde ud af det sædvanlige krimiplot og skabe deres eget dystre univers.
[...]
Alt i alt er ’Mor prøvede’ en glimrende læseoplevelse, som bestemt også kan anbefales til dem, der endnu har Jens Lapidus’ bøger til gode.
Litteratursiden.dk

Forfatteren har specialiseret sig i historier fra de barske miljøer i den svenske hovedstad [...] Lapidus ved, hvad han skriver om.
Jyllands-Posten

Jens Lapidus har [...] skabt sig et navn som en svensk James Ellroy-agtig storbyskribent af sorte thrillere med afsæt i det sinistre farvand mellem overklasse og underverden...
Politiken

Der afregnes kontant og voldsomt i Lapidus' version af Stockholms underverden her i 2013. Ikke uden grund er han blevet sammenlignet med amerikanske James Ellroy...
Weekendavisen

Der er mere vemod end tro, mere desillusion end håb, mere hævn end kærlighed i Lapidus' universer. Men fordi han skaber og skriver dem så gnistrende, åbner historierne sig som små huler med skjulte skatte inde bag alt det sorte.
Ekstra Bladet
Tungumál: danska Flokkur: Smásögur Þýðandi: Niels Lyngsø

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Modtryk
Útgefið: 2013-05-07
ISBN: 9788771460124
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga