Hljóðbrot
En djævelsk alliance - Hitlers pagt med Stalin 1939-1941 - Roger Moorhouse

En djævelsk alliance - Hitlers pagt med Stalin 1939-1941

En djævelsk alliance - Hitlers pagt med Stalin 1939-1941

3,78 23 5 Höfundur: Roger Moorhouse Lesari: Grete Tulinius
Sem hljóðbók.
En overraskende ikkeangrebspagt mellem Hitler og Stalin blev underskrevet den 23. august 1939. Otte dage senere var Anden Verdenskrig i gang. Den britiske historiker Roger Moorhouse fortæller hele historien om den kortfattede pagt, der fik fatale konsekvenser for Europa.

I EN DJÆVELSK ALLIANCE sætter Roger Moorhouse fokus på Hitler-Stalin pagtens betydning for Anden Verdenskrig og ikke mindst for Østeuropas videre skæbne – en kendsgerning, der ofte er blevet negligeret i den vestlige historiefortælling om Anden Verdenskrig. Desuden er det i følge Roger Moorhouse på høje tid at trække Stalins baggrund for involveringen med Hitler frem i lyset. Pagten var ikke blot et forsvar, men også regulær anti-vestlig taktik fra Moskvas side, der kunne have endt fatalt.

Igennem vidneudsagn, arkivalier og samtaler med nulevende fortæller EN DJÆVELSK ALLIANCE hele historien om den lille traktats kolossale betydning.

"Grundig populærvidenskabelig gennemgang for historieinteresserede af den Tysk-sovjetiske Ikke-angrebspagt august 1939 til juni 1941 mellem Sovjetunionen og Tyskland (...) Bogen er en sammenskrivning og fortolkning af et omfattende materiale af primær- og sekundærkilder. Med sin lettere dramatiserede journalistiske skrivestil og opbygning er bogen let forståelig og kommer rundt i mange hjørner. Den veksler mellem det store overblik og øjenvidnebeskrivelser og cases (...) Bogen egner sig til anskaffelse i de fleste biblioteker."

ANMELDERNE SKREV
"Forrygende velskrevet bog om »den djævelske pagt« mellem Hitler og Stalin (...) Bogen kan varmt anbefales. Den er skrevet hamrende spændende og holdt i en flydende stil."
- Bent Blüdnikow, Berlingske

"...fremragende bog (...) Bogen er holdt i et meget læsevenligt sprog, som selvsagt kommer oversætteren til ære (...) Bogen kan varmt anbefales"
- Helsingør Dagblad

ROGER MOORHOUSE (f. 1968) er britisk historiker, uddannet i London og Düsseldorf. Han har blandt andet skrevet den roste BERLIN I KRIG, der er oversat til en række sprog.
Tungumál: danska Flokkur: Saga Þýðandi: Peter Dürrfeld

Meiri upplýsingar um hljóðbókina:

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2015-10-18
Lengd: 19Klst. 28Mín
ISBN: 9788711480908
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga