De sidste timer - Diverse Diverse

De sidste timer

De sidste timer

4,58 24 5 Höfundur: Diverse Diverse
Rafbók.
Ny udgave af 112 gribende afskedsbreve fra danske frihedskæmpere. Nyt forord af Per Stig Møller

Under Anden Verdenskrig blev 112 frihedskæmpere dømt til døden ved tysk krigsret. Mange fik lov at skrive et afskedsbrevtil deres nærmeste i de sidste timer inden døden. Fælles for brevene er, at de er stærke og rørende, præget af erkendelsen af, at prisen for ikke at handle mod nazisterne ville have været større end den, de nu står over for.

Ligene af de henrettede frihedskæmpere fandt man efter befrielsen gravet ned i Ryvangen, Østerbro. I dag står der bronzekopier af de pæle, hvortil de dødsdømte var fastbundet, før de blev henrettet, på stedet, der er en del af Mindelunden.

Kort efter krigens afslutning blev frihedskæmpernes afskedsbreve samlet og udgivet under titlen De sidste timer. Denne bog udkom i ny udgave igen i 2012 og genudgives nu i anledning af 75-året for Danmarks befrielse i 2020.

Drenge, I Drenge, som døde
I tændte for Danmark i dybeste Mulm
En lysende Morgenrøde.
-Kaj Munk

Sidste Kys, sidste Haandtryk.
Farvel, alt godt ønskes jer.
Vi længes efter Fred.
Farvel alle.
-Marius Fiil, henrettet i Ryvangen den 29. juni 1944

Kære Mor!
Jeg er sammen med Jørgen, Niels og Ludvig i Dag blevet stillet for en Krigsret. Vi blev dømt til Døden. Jeg ved, du er en stærk Kvinde, og at du vil tage dette, men hører du, det er ikke nok, at du tager det, du skal ogsaa forstaa det. Jeg er kun en lille Ting, og min Person vil meget snart være glemt, men den Idé, det Liv, den Inspiration, der fyldte mig, vil leve videre.
-Kim Malthe-Bruun, henrettet i Ryvangen den 6. aptil 1945
Tungumál: danska Flokkur: Ævisögur Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Kristeligt Dagblads Forlag
Útgefið: 2020-04-09
ISBN: 9788774674658
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga