USA bag facaden - Erling Bjøl

USA bag facaden

USA bag facaden

0 0 5 Höfundur: Erling Bjøl
Rafbók.
Efter anden verdenskrig indtog USA en enestående position politisk såvel som økonomisk. Danmark kom ligesom resten af Vesteuropa til at afhænge af USA på en hidtil uset måde. Alligevel herskede der mange misforståelser omkring det store land, der havde fået så afgørende betydning for anden verdenskrigs udfald.

Erling Bjøls bog er skrevet efter et årelangt ophold i De Forenede Stater, og hans beskrivelse af den amerikanske kultur, landets politiske system og de amerikanske forhold i det hele taget fungerede som en spændende og fyldestgørende guide for den kulturelt og politisk interesserede dansker. Også i dag er bogen interessant læsning for folk, der interesserer sig for USA og dets plads i efterkrigstidens historie.

Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.
Tungumál: danska Flokkur: Saga Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: SAGA Egmont
Útgefið: 2020-07-15
ISBN: 9788726284492
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga