Hvil i fred - Willy-August Linnemann

Hvil i fred

Hvil i fred

0 0 5 Höfundur: Willy-August Linnemann
Rafbók.
Under bombardementerne under anden verdenskrig stimler hele byens befolkning sammen i et beskyttelsesrum. I løbet af den lange farlige nat fortæller folk historier, som de nok ville have holdt for sig selv, hvis ikke de vidste, at en bombe når som helst kunne falde ned på beskyttelsesrummet og sprænge alle tilhørerne til atomer.

Nu vil fru Clara Morgenroth fortælle om den voldsomme oplevelse, hun havde tidligere samme dag. Alle i byen er endnu rystede over, at sporvognen kørte løbsk og nær havde gjort det af med både passagerer og forbipasserende fodgængere, men de færreste ved, hvilket helvede det var at være med på sporvognen. Det gør Clara til gengæld, og hun er ikke bleg for at fortælle det.

"Hvil i fred" er tredje fortælling i novellesamlingen "Byen ligger skjult af lys", femte og sidste del af "Europafortællinger".

Willy-August Linnemann (1914-1985) var dansk forfatter. Som sydslesviger skrev Willy-August Linnemann, der debuterede i 1939, om det sønderjyske grænseland som erfaringsrum og som politisk spørgsmål. I disse spørgsmål bevægede Linnemanns fortællinger og romaner sig tematisk i spændingsfeltet mellem det lokale og det fælleseuropæiske, som fik en stor plads i hans forfatterskab. I sit senværk kritiserede han velfærdssamfundets og industrialiseringens konsekvenser for individet.

Willy-August Linnemann modtog De Gyldne Laurbær i 1959 for "Døden må have en årsag".
Tungumál: danska Flokkur: Smásögur Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: SAGA Egmont
Útgefið: 2020-08-21
ISBN: 9788711797372
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga