Søfolk og skibe 1939-1945. Den danske handelsflådes historie under anden verdenskrig. Bind 2. Overgangstid - Christian Tortzen

Søfolk og skibe 1939-1945. Den danske handelsflådes historie under anden verdenskrig. Bind 2. Overgangstid

Søfolk og skibe 1939-1945. Den danske handelsflådes historie under anden verdenskrig. Bind 2. Overgangstid

5 1 5 Höfundur: Christian Tortzen
Rafbók.
Der er skrevet et utal af bøger om livet i Danmark under besættelsen. Den danske handelsflådes rolle op til og under besættelsen er en mindre belyst, men mindst lige så relevant del af danmarkshistorien. En stor del af de danske søfolk, der tilbragte krigen uden for deres fædreland, gik nemlig i engelsk og amerikansk tjeneste og var på den måde med til at vinde krigen, så deres hjemland kunne blive befriet. Firebindsværket "Søfolk og skibe 1939-1945. Den danske handelsflådes historie under anden verdenskrig" giver et omfattende og detaljeret indblik i disse søfolks liv og motiver, den rolle, de spillede i krigen, og det storpolitiske spil, de var en lille brik af.

Andet bind handler om besættelsens første to år. Vi får et indblik i hjemmeflådens rolle i tiden fra besættelsens start til februar 1941. Endvidere omhandler bogen, hvad det indebar for de skibe, der gik i tjeneste for henholdsvis Storbritannien og Frankrig.

Christian Georg Tortzen (1925-2012) var en dansk historiker og forfatter, der skrev en lang række bøger om søfartshistorie og anden verdenskrig. Han var den første doktor inden for humaniora på RUC, hvor han arbejdede, frem til han gik på pension i 1996. Foruden virket som historiker og forfatter var Christian Tortzen formand for sin lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening.
Tungumál: danska Flokkur: Saga Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2020-10-12
ISBN: 9788726356434
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga