Hljóðbrot
På denne side af Paradis - F. Scott Fitzgerald

På denne side af Paradis

På denne side af Paradis

3,4 10 5 Höfundur: F. Scott Fitzgerald Lesari: Thomas Knuth-Winterfeldt
Hljóðbók.
Rafbók.
Knusende kærlighed
Amory Blaine er begavet, privilegeret og overbevist om, at han er født til noget højere. Han studerer på Princeton, og efter nogle flygtige kærlighedsforhold møder han Rosalind, hans livs store kærlighed. Da hun forlader ham for en anden, knuses Amorys ungdommelige idealer. Det eneste, der står tilbage, er alkoholen – men trods al hans sorg og skuffelse også en erkendelse af, at livet, hvor patetisk og latterligt det end kan virke, er værd at leve – ikke på den anden, men på denne side af Paradis.

Anmelderne mente
“Fortællingen er en lille skive skåret af det virkelige liv. Den lø­ber over med ung­dom, jazz, føl­­elser, romantik og viril ame­ri­­kansk humor.”
– Harvard Crimson

“… den bærer aftrykket af et geni, synes jeg. Det er det eneste retvisende studie vi har af vor tids amerikanske ung- og manddom … en sardonisk og dog herlig og fascine­rende bog.”
– Chicago Daily Tribune

“Nærmest så perfekt, som sådan et værk kan være.”
– New York Times

”Der er noget intelligent, noget interes­seret og søgende, noget under­hold­ende ung­dommeligt og misforstået, noget smukt og kønt og noget virkelig inspireret og sub­­­limt, og en overraskende overflod af det hele i På denne side af Paradis.”
– The New York Evening Post

“Man kan kun ønske sig mere stort fra Mr. Fitzgerald.”
– The Philadelphia Public Ledger

(1896-1940) debuterede som kun 23-årig med På denne side af Paradis, som han skrev for at få sin elskede Zelda tilbage. Med denne roman etablerede Fitzgerald sig i 1920 som sin tids stemme. På kort tid blev han forfatter med popstjernestatus, romanen dannede kult, og Amory Blaine blev identifikationsfigur for generationen i den amerikanske efterkrigs­tid. Med ungdommelig sprudlen, en overflod af fortællertrang og en rytme og klang, der er umiskendelig for Fitzgerald beretter han her om Amorys liv – ironisk og varmblodigt, glitrende og vemodigt. Og året efter udgivelsen giftede Zelda sig med ham. Dette er første gang, Fitzgeralds debut er oversat til dansk.

Andre romaner på dansk
De smukke og fortabte
Den store Gatsby
Blid er natten
Den sidste Mogul
Tungumál: danska Flokkur: Klassískar bókmenntir Þýðandi: Viggo Hjørnager Pedersen

Meiri upplýsingar um hljóðbókina:

Útgefandi: Rosenkilde & Bahnhof
Útgefið: 2015-05-29
Lengd: 9Klst. 46Mín
ISBN: 9788771746112

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Rosenkilde & Bahnhof
Útgefið: 2013-09-30
ISBN: 9788771284430
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga