FRA KIRUNA TIL UKRAINE - Peter Døssing

FRA KIRUNA TIL UKRAINE

FRA KIRUNA TIL UKRAINE

0 0 5 Höfundur: Peter Døssing
Sem rafbók.
Den venlige, jordbundne vognmand Åke Nilsson fra Kiruna har solgt sin lastbil og er begyndt at køre med turister i Lapland. Efter en tid bliver han træt af de korte ture med de mange vanskelige passagerer. Selvom han egentlig skulle nyde pensionstilværelsen, beslutter han sig til at købe en ny trækker og genoptage transporterne med gods over længere strækninger.
En tid løser han forskellige transportopgaver i Lapland, inden han igen får tilbudt en rigtig langtur. Denne gang går turen til Ukraine, hvor Nilsson skal fragte krigsmateriel fra en svensk våbenfabrik til frontlinjen ved krigen mellem Ukraine og de russiske separatister.
Fortællingen beskriver Nilssons ture rundt i Lapland og senere gennem Finland, de baltiske lande og Polen til Ukraine. På den lange tur besøger han flere af de større byer, hvor han nyder livet som turist.
Undervejs i handlingen oplever vognmanden flere uventede dramatiske begivenheder. Han får flygtningesituationen tæt ind på livet både i Norge og i Ukraine. Han oplever krigens rædsler i Ukraine, hvor han flere gange befinder sig midt i brændpunktet.
Han møder mange spændende mennesker på sine destinationer og oplever overasket kærligheden midt i krigens rædsler.

Uddrag af bogen
Da han havde standset motoren og aktiveret håndbremsen, ringede han til Tranberg, og sagde i et hårdt tonefald:
”Nilsson melder fra den Ukrainske grænse ved Dorohusk.”
”Rør! Hvad nyt Nilsson.” svarede Tranberg mens han grinede.
”Jeg holder i bane fire og regner med at blive lukket ind i Ukraine omkring klokken 2300. Kan du sørge for, at køberens repræsentant kommer over på den polske side og kører sammen med mig gennem grænsekontrollen?”
”Det klarer jeg. Jeg melder med nærmere detaljer.”
”Modtaget.”
”Hvordan er turen gået indtil nu?” spurgte Tranberg, i civilmode.
”Det er gået fint. Ingen problemer og meget lidt trafik de fleste steder.” De lagde på.

Om forfatteren
PETER DØSSING (f. 1944) er vokset op i Hillerød. Han er uddannet registreret revisor. Han har arbejdet med regnskab og rådgivning i Danmark og udlandet i mere end 55 år. Fra Kiruna til Ukraine er hans tredje bog. Han har et mål om at skrive romaner med afsæt i erhvervslivet i et flydende og let forståeligt sprog.
Tungumál: danska Flokkur: Skáldsögur Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Forlaget Mellemgaard
Útgefið: 2017-09-04
ISBN: 9788771907315
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga