Jeg vil være journalist - Niels Aage Svanov

Jeg vil være journalist

Jeg vil være journalist

0 0 5 Höfundur: Niels Aage Svanov
Rafbók.
En roman om den unge Inger Behrend, der straks efter sin studentereksamen drager ud til en sjællandsk provinsby for at påbegynde den uddannelse, som skal føre hende frem til det ønskede mål: at blive en dygtig journalist. Hendes oplevelser og hendes kærlighedshistorie er skildret levende og realistisk.

Niels Aage Svanov (1906 – 1942) blev født i København som søn af en malermester, tog realeksamen 1925 og virkede som journalist fra 1926. Niels Aage Svanov deltog i det første danske journalistkurus i 1927 og var ansat ved Østsjællandsk Folkeblad og Aalborg Stiftdtidende.

B.T.: Det usædvanlige ved denne ungpigebog er, at forfatteren er en mand, og at han har skilt sig fortræffeligt fra den såvist ikke lette opgave at skrive en underholdende bog i den rette tone for unge piger indtil 20 år. Her er virkelig gjort et hæderligt forsøg på at forny ungpigelitteraturen.

Politiken: Bogen bærer tydeligt præg af, at forfatteren i mange år har været medarbejder ved en politiredaktion og derfor kan jonglere med ulykker, storbrande, tyverier og lignende. Den unge pige bliver kastet på hovedet ud i det altsammen, og hendes oplevelser må være det rene guf for læsere, der drømmer om journalistens eventyrlige Liv.

Jyske Tidende: Bogen er som ungpigelitteratur betragtet afgjort i en klasse for sig. Den vil også med stort udbytte kunne læses af unge mænd, der har interesse for journalistik.

Fyns Tidende: Historien om den unge frøken Inger, der vil være journalist og allerede på flere måder har vist, at hendes evner går i den retning, er præget af et sundt og nøgternt syn på livet. Bogen er kvikt fortalt og underholdende.

Niels Aage Svanov (1908 – 1962) blev født i København som søn af en malermester, tog realeksamen 1925 og virkede som journalist fra 1926. Niels Aage Svanov deltog i det første danske journalistkurus i 1927 og var ansat ved Østsjællandsk Folkeblad og Aalborg Stiftdtidende.
Tungumál: danska Flokkur: Klassískar bókmenntir Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: Lindhardt og Ringhof
Útgefið: 2016-02-26
ISBN: 9788711494073
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga