Her i nærheden - Martha Christensen

Her i nærheden

Höfundur: Martha Christensen
Lesari: Helle Sihm
Snið: Sem hljóðbók & Sem rafbók
Prófa Storytel

Her i nærheden

Höfundur: Martha Christensen
Lesari: Helle Sihm
Snið: Sem hljóðbók & Sem rafbók
5Klst. 31Mín
danska
4,71
"Den sene aften var så lys at hun tydeligt kunne se urskiven på vækkeuret uden at behøve at trykke på kontakten og hun så at klokken var næsten tolv. Døren stod åben ind til stuen, hvor han skulle ligge og sove på sin briks men endnu havde hun ikke hørt ham komme hjem og hun brød sig ikke om at han strejfede om så sent."

Her i nærheden er et psykologisk spændingsdrama med den autistiske 20-årige Brian i centrum for begivenhederne, der tager fart efter fundet af en myrdet ung pige i en park i det indre København...

HER I NÆRHEDEN rummer tre noveller med kvindeskikkelser, der har det svært med omverdenen: Moderen, der skal frigøre sin psykotiske søn, søsteren, der altid ved bedst og den gamle senile kvinde, hvis verden smuldrer.

Indhold: Her i nærheden - Uanmeldt besøg - Havsens bund.

"Martha Christensens stemme er så meget mere intens, som den er dæmpet, hendes drama så meget større som det skjuler sig i det små. "Her i nærheden" er fortællinger fra en mesters hånd...Hvor hun dog kan lytte...Hvor hun kan indleve sig, afkode livets dets signaler, antyde dets drama - og hugge skånselsløst afslørende til, når tiden er inde." - Bjørn Bredal, Politiken

"-Den er så sart og skrøbelig. Det er en historie, der er gået i blodet på mig - beretning, jeg ikke kan glemme. Det er derfor den skal laves - som et slags privat hyldest fra mig til Martha. Hun sendte mig i sin tid novellen, før den blev udgivet. Ikke med henblik på, at den skulle filmatiseres, men bare som en gave, venner imellem. - Før "Dansen med Regitze" kendte jeg kun Martha Christensen som læser af hendes værker, men efter filmen opstod der et nært venskab mellem hende og hendes veninde Anna Jensen og mig og min familie. Jeg har haft mange gode samtaler med Martha og nu med Anna, der stadig sender kort og julegaver til børnene. ...den dybe interesse for menneskets sind og psyke - trangen til at tage den der lup og studere menneskets afkroge. Det er dybt fascinerende, og trangen gjorde hende til forfatter og mig til instruktør..." - Filminstruktør Kasper Rostrup om filmatiseringen af "Her i nærheden"

"Der er jo den der blødende og glødende linje ind til det menneskelige...Det er uden dække, at Martha berører noget meget dybt, arketypisk menneskeligt hos os allesammen. Hun tager sig altid af dem som er sat uden for samfundet, de mennesker, som ikke har en chance. Der er noget helt jesusk i det på en eller ande måde, Dermed bliver det også som regel en meget lille historie. Men ved at gøre det meget enkelt og meget lille, så bliver det vældigt stort..." - Kasper Rostrup til Christian Monggaard Christensen, Information, i forbindelse med filmen "Her i nærheden"

Martha Christensen (1926-95) er en dansk forfatter og har siden debutromanen "Vær god ved Remond" (1962) skrevet en lang række romaner og noveller. Martha Christensen blev i 1987 kåret til Årets forfatter og modtog Boghandlernes Gyldne Laurbær for romanen Dansen med Regitze. I 1989 blev hun valgt til Danskernes Ynglingsforfatter.
Meiri upplýsingar um hljóðbókina:
Útgefið: 2013-07-03
ISBN: 9788711354759
Meiri upplýsingar um rafbókina
Útgefið: 2013-10-01
ISBN: 9788711358436
5Klst. 31Mín
danska
4,71
Flokkur: Smásögur

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga