Godtfolk (ny samling, 1924) - Morten Korch

Godtfolk (ny samling, 1924)

Godtfolk (ny samling, 1924)

0 0 5 Höfundur: Morten Korch
Rafbók.
"Næsten hvert eneste hjem, ja hvert menneske havde sin historie. Han ville aldrig glemme læreren i Rendby og hans kone med den lille, søde, spidse mund. Han huskede præsten i Sønderho, og den kloge, forstandige moster. Han ville aldrig glemme den lille idylliske by, og mest ville han huske de to gamle fiskerfolk, de havde lært ham noget om livet, som han ville holde fast ved." – Fra "Fare fare krigsmand" af Morten Korch

"Godtfolk: Ny samling" er anden del af det, der senere blev udgivet under titlen "Morten Korchs samlede fortællinger og skitser bind 1-5". Her skildres som altid det jævne menneskes glæder og sorger med en sådan varme, at man ikke kan andet end at holde af dem. Her klinger Korchs fynske modersmål dybt og fint, og her finder man spejlbillederne til de romaner, han senere skulle blive så berømt for.

Morten Korch (1876-1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk Humør, der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som Flintesønnerne, Der brænder en ild og De røde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Tungumál: danska Flokkur: Klassískar bókmenntir Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: SAGA Egmont
Útgefið: 2019-06-11
ISBN: 9788711481714
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga